Πως και πότε θα γίνει άρση του lockdown: Όλες οι ημερομηνίες – Χριστούγεννα… εντός νομού « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Πως και πότε θα γίνει άρση του lockdown: Όλες οι ημερομηνίες – Χριστούγεννα… εντός νομού

στις   11:59 π.μ.  |  Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

 


Στις 7 Δεκμεβρίου ανοίγουν (για να ξανακλείσουν στις 23) τα σχολεία. Έρχονται πλέξιγκλας ανάμεσα στους πελάτες στα εστιατόρια και παραμονή των sms ακόμη όταν ανοίξουν τα μαγαζιά. Τα σενάρια για το πως θα γίνει η άρση του lockdown λίγο πριν από τη σύσκεψη Μητσοτάκη με Τσιόδρα, Χαρδαλιά και Κικίλια.



Ο αγώνας δρόμου για να νικηθεί ο κορονοϊός έχει ακόμα… πολλά χιλιόμετρα. Το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ειδικά στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα και κάθε μέρα ο απολογισμός του ΕΟΔΥ είναι σοκαριστικός, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στους ασθενείς με Covid-19 που είναι διασωληνωμένοι.


Στο Μέγαρο Μαξίμου γίνεται νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για να αποφασιστεί αν θα ληφθούν νέα, πιο «σκληρά», μέτρα για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα όπου ο κορονοϊός “καλπάζει”, ανάμεσά τους η πιο αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας και το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων.


Click4more «Καλπάζει» ο κορονοϊός σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα – Στο τραπέζι αυστηροποίηση του lockdown και νέα μέτρα



Άλλος ένας γρίφος που καλούνται να λύσουν εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις είναι το πως και το πότε θα γίνει η άρση του lockdown. Ιδίως ενόψει Χριστουγέννων και με την αγορά «γονατισμένη».


Με τα κρούσματα να μην μειώνονται ακόμη και με το lockdown, όπως γράφει η Καθημερινή, η κυβέρνηση εξετάζει να ανοίξει και πάλι τα σχολεία (η τηλεκπαίδευση δεν… προχωράει αφού η πλατφόρμα έχει καθημερινά προβλήματα) στις 7 Δεκεμβρίου, τα μαγαζιά μια εβδομάδα αργότερα, στις 14 του μήνα και την εστίαση στις 19 ή 21 Δεκεμβρίου!


Η έξοδος από το lockdown θα γίνει με αυστηρά μέτρα για να μην επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι. Εξετάζεται δηλαδή να μπει πλέξιγκλας στα εστιατόρια ανάμεσα στους πελάτες, ενώ επανέρχεται και η πρόταση να δοθούν επιδοτήσεις για την αγορά από τους καταστηματάρχες θερμαντικών σωμάτων ώστε να χρησιμοποιηθούν όσο γίνεται περισσότεροι οι εξωτερικοί χώροι. Η εστίαση θα ανοίξει μόνο για καθήμενους και δεν αποκλείεται να κλείνουν στις 22:00 ή στις 23:00. Εκτός από τους όρθιους θα απαγορευτεί και η μουσική.


Click4more Θεσσαλονίκη: Μωρό 22 μηνών με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο – Συγκλονίζει νοσηλεύτρια που το φροντίζει


Τα sms στο 13033 δεν είναι δεδομένο πως θα μας… εγκαταλείψουν. Στο πρώτο μέρος της άρσης, όταν δηλαδή θα ανοίξουν σχολεία και μαγαζιά, το sms θα μείνει. Όταν ανοίξει η εστίαση, θα αντικατασταθεί από την απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ.


Ανοιχτό παραμένει και το τι θα γίνει για τη μετακίνηση από νομό σε νομό. Το επικρατέστερο σενάριο είναι η απαγόρευση να παραμείνει ενόψει Χριστουγέννων και να μην επιτραπεί η μετακίνηση σε τουριστικούς χειμερινούς προορισμούς και παρατηρηθεί συνωστισμός, που μοιραία μπορεί να προκαλέσει νέο τσουνάμι κρουσμάτων.



newsit.gr


Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html