Σας ήρθε αυτό το μήνυμα στο κινητό; Προσοχή, μπορεί να σας κλέψουν μέχρι και 20.000 ευρώ! « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Σας ήρθε αυτό το μήνυμα στο κινητό; Προσοχή, μπορεί να σας κλέψουν μέχρι και 20.000 ευρώ!

στις   1:13 μ.μ.  |  Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020



Για περίπτωση εξαπάτησης πολίτη στην Πιερία, καθώς και για τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε, ενημερώνει η Ελληνική Αστυνομία, και συγκεκριμένα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της, με στόχο την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.



Ειδικότερα, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης διεξάγεται έρευνα για υπόθεση εξαπάτησης πολίτη, από τον οποίο επιτήδειοι κατάφεραν και αφαίρεσαν 18.530 ευρώ, από τον τραπεζικό λογαριασμό του!



Σας ήρθε αυτό το μήνυμα στο κινητό;

Το θύμα έλαβε μήνυμα (sms) στο κινητό του τηλέφωνο, όπου εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα και τον ενημέρωνε δήθεν ότι η χρεωστική του κάρτα έχει απενεργοποιηθεί και θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί εκ νέου.


Κινητό: Έτσι κλέβουν το PIN τραπεζικής κάρτας!

Τα κινητά τηλέφωνα είναι ευάλωτα στους χάκερς και οι ειδικοί τονίζουν ότι υπάρχει τρόπος να σας κλέψουν το PIN, για την τράπεζα. Παράλληλα, μην κάνετε αυτό το λάθος με την μπαταρία


Ο τρόπος



Οι χάκερ είναι σε θέση να κλέψουν τα ΡΙΝ σας για την κάρτα της τράπεζας και τους διάφορους κωδικούς (passwords) από το κινητό σας. Αυτό εξηγούν ειδικοί, οι οποίοι εφιστούν την προσοχή στους πολίτες. Σύμφωνα με μελέτη κάθε κίνηση του χρήστη στην οθόνη αφής, ανάλογα με το πώς κρατά τη συσκευή του (π.χ. με ποιά κλίση) δημιουργεί ένα μοναδικό ίχνος, το οποίο καταγράφεται και μετά μπορεί να υποκλαπεί.


Βρετανοί ερευνητές προειδοποιούν ότι τόσο οι κακόβουλες ιστοσελίδες όσο και οι εξίσου κακόβουλες εφαρμογές (apps) που εγκαθιστά κάποιος στη συσκευή του, μπορούν να τον κατασκοπεύσουν χρησιμοποιώντας τις αφανείς πληροφορίες που καταγράφουν οι αισθητήρες κίνησης της συσκευής.


Η μελέτη βρήκε ότι κάθε κίνηση του χρήστη στην οθόνη αφής, ανάλογα με το πώς κρατά τη συσκευή του (π.χ. με ποιά κλίση) δημιουργεί ένα μοναδικό ίχνος, το οποίο καταγράφεται και μετά μπορεί να υποκλαπεί.


Έτσι κλέβουν το PIN τραπεζικής κάρτας από το κινητό


Τι λένε οι ερευνητές


Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νιούκασλ, με επικεφαλής τη δρα Μάριαμ Μερνεζάντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό ασφάλειας πληροφοριών «International Journal of Information Security», έδειξαν ότι είναι δυνατό -υποκλέπτοντας μόνο τα δεδομένα που συλλέγουν οι αισθητήρες κίνησης του κινητού- να «σπάσει» κανείς με ακρίβεια 70% το ΡΙΝ του χρήστη από την πρώτη κιόλας απόπειρα. Μετά από πέντε προσπάθειες, το ποσοστό ανεβαίνει στο 100%, δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχει ο χάκερ.



 

Οι ερευνητές, επισήμαναν ότι οι χρήστες δεν έχουν επίγνωση του κινδύνου και οι περισσότεροι δεν έχουν καν ιδέα τι κάνουν οι περίπου 25 διαφορετικοί αισθητήρες που διαθέτει κάθε «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο (smartphone). Αλλά και οι κατασκευαστές των συσκευών και του λειτουργικού συστήματος που ενημερώθηκαν για το πρόβλημα (Apple, Google κ.α.), δεν έχουν καταφέρει να βρουν τρόπο να το αντιμετωπίσουν μέχρι τώρα.



Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html