Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν το lockdown 14 περιοχές της χώρας « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν το lockdown 14 περιοχές της χώρας

στις   12:00 μ.μ.  |  Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

 


Ένα βήμα πριν φτάσουν στο επίπεδο 4 και τεθούν σε lockdown βρίσκονται 14 περιοχές της χώρας. Τα επιδημιολογικά φορτία στους συγκεκριμένους νομούς είναι ιδιαίτερα επιβαρυμμένα με τους ειδικούς να τονίζουν πως τα μέτρα αυτοπροστασίας και υγιεινής πρέπει να τηρούνται από όλους με μεγάλη προσοχή.


Οι επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για να φανεί εάν και άλλοι νομοί μετά την Κοζάνη μπουν σε lockdown.14 νομοί σε ολόκληρη την Ελλάδα βρίσκονται ένα βήμα μακριά από το τοπικό lockdown. Μετά την Κοζάνη που τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται στο επίπεδο 4 του υγειονομικού χάρτη της Πολιτικής Προστασίας, πολλές περιοχές κινδυνεύουν, εάν το επιδημιολογικό φορτίο δεν μειωθεί, να μπουν και αυτές στη λίστα με τα πιο αυστηρά μέτρα.




Στο επίπεδο 3 σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται ο νομός Καρδίτσας, ο νομός Καστοριάς, η Πέλλα, και οι νομοί Τρικάλων και Ιωαννίνων.


Από την Κοζάνη ο Νίκος Χαρδαλιας έκανε έκκληση στους πολίτες όλης της χώρας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τηρώντας τους κανόνες αυτοπροστασίας.


Πρωταθλήτρια στα κρούσματα κορωνοϊού είναι η Αττική, ενώ μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο παρατηρείται και στην Αχαΐα. Τα νησιά της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σάμου βρίσκονται και εκείνα στο επίπεδο 3.


Η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική δημιουργεί ανησυχία ότι αρκετά από αυτά τα άτομα ενδεχομένως να χρειαστεί να νοσηλευθούν κάτι που ασκεί πίεση στο σύστημα υγείας.



 

Στο επίπεδο 3 και το Ηράκλειο της Κρήτης με τους κατοίκους να ανησυχούν για την εξάπλωση του κορωνοϊού.


Η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, οι κανόνες υγιεινής όπως επισημαίνουν οι ειδικοί πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.


Κρούσμα σε εργοστάσιο στη Φθιώτιδα – Πάνω από 200 άτομα σε καραντίνα


Συναγερμός έχει σημάνει και στη Φθιώτιδα, όπου 200 άτομα έχουν μπει σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού σε εργοστάσιο.


Αμέσως ενεργοποιήθηκαν τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, οι χώροι του εργοστασίου απολυμάνθηκαν, ενώ σφραγίστηκε το τμήμα όπου εργαζόταν ο υπάλληλος που νοσεί και όλοι οι εργαζόμενοι μπήκαν σε καραντίνα.


Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν τεστ σε 70 εργαζόμενους και στις οικογένειές τους, οι οποίοι στο σύνολό τους έχουν μπει σε καραντίνα.




Πηγή: megatv.com

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html