Εστιατόριο στην Ιταλία βρήκε τον τρόπο για να «σωθεί» από τον κορονοϊό « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Εστιατόριο στην Ιταλία βρήκε τον τρόπο για να «σωθεί» από τον κορονοϊό

στις   3:35 μ.μ.  |  Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

 


Εστιατόριο στην Μπολόνια βρήκε έναν διαφορετικό τρόπο για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό, προκειμένου να κρατηθούν «ζωντανά».


Ρεπορτάζ του BBC πως οι πελάτες σε εστιατόριο στο κέντρο της Μπολόνια πληρώνουν ανά ώρα και όχι ανάλογα με τα πιάτα που παραγγέλνουν.



Λόγω του καιρού τα καταστήματα δεν μπορούν να βγάλουν έξω τα τραπέζια τους και όσο πλησιάζει ο χειμώνας θα πρέπει να εξυπηρετούν τους πελάτες τους στους εσωτερικούς χώρους, για τους οποίους υπάρχει ο περιορισμός των έξι ατόμων ανά τραπέζι αλλά και το ωράριο που προβλέπει κλείσιμο της εστίασης τα μεσάνυχτα.


Όπως αναφέρει το βρετανικό Μέσο, το εστιατόριο «Vagh in ufezzi» ξεκίνησε να εφαρμόζει το μέτρο με τη χρέωση ανά ώρα.


Συγκεκριμένα ένα τραπέζι κοστίζει 18 ευρώ ανά άτομο για μία ώρα, ενώ για δύο ώρες το κόστος ανεβαίνει στα 26 ευρώ. Φυσικά οι πελάτες δεν πληρώνουν το μενού του καταλόγου παρά μόνο τις ώρες που θα κάθονται στο τραπέζι, με εξαίρεση ωστόσο το κρασί, το λικέρ ή τον καφέ.


«Μία ώρα για τους βιαστικούς πεινασμένους πελάτες και δύο ώρες για ένα κανονικό δείπνο», λέει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στην Μπολόνια Μίρκο Καράτι.



Η ιδέα από τη μεταπολεμική Μπολόνια

Αυτή η ιδέα ήρθε στον ιδιοκτήτη όταν από μία ιστορία που άκουσε όταν ήταν παιδιά από την μεταπολεμική Μπολόνια. Όπως αναφέρει ο ίδιος, τότε οι φτωχοί μπορούσαν να παραγγείλουν «10 λεπτά ζυμαρικών ή φασολιών».


Η σύζυγος του Μίρκο, Αντονέλα, ανέφερε πως λόγω των μέτρων μπορούν να εξυπηρετηθούν μόλις 15 με 16 άνθρωποι, από τους 25 με 30 που έχει δυνατότητα το εστιατόριο, ωστόσο τα έξοδα της επιχείρησης τρέχουν και παραμένουν τα ίδια.


«Δεν θέλαμε να διπλασιάσουμε τις τιμές μας γιατί δεν θα ήταν δίκαιο στους πελάτες μας. Θα έβλεπαν ξαφνικά το ίδιο πιάτο σε να κοστίζει διπλάσια. Έτσι, λοιπόν, βρήκαμε μία άλλη λύση για να παραμείνει ανοιχτό το εστιατόριο μας», τόνισε μεταξύ άλλων η σύζυγος του ιδιοκτήτη στο BCC.

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html