Ο δείκτης Rt ανά νομό - Πότε άγγιξε τις δύο μονάδες « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Ο δείκτης Rt ανά νομό - Πότε άγγιξε τις δύο μονάδες

Κατηγορία Κορονοϊός στις   1:00 π.μ.  |  Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020


Στο παρακάτω διάγραμμα απεικονίζεται η διακύμανση των τιμών του δείκτη μεταδοτικότητας Rt στην Ελλάδα από 1 Ιουλίου έως 9 Σεπτεμβρίου.
Για τον υπολογισμό του χρησιμοποιήθηκε το λογισμικό EpiEstim του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Προκύπτει επίσης πως ο δείκτης Rt στην Ελλάδα στις 9 Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι είναι 0.95, γεγονός που σημαίνει ότι η επιδημία διατηρείται, ενώ διαπιστώνεται ότι ο Rt έχει υπερβεί και την τιμή του στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Ευτυχώς από τότε έχουμε σταδιακή μείωση και εκτόνωση αλλά 40 ημέρες μετά ανιχνεύονται τα κρούσματα της μεγάλης διασποράς που ήδη έχει γίνει.


 Στον παρακάτω πίνακα αποτυπώνονται σε πίνακα το σύνολο των εγχώριων κρουσμάτων, τα εγχώρια κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και ο δείκτης μεταδοτικότητας Rt ανά Νομό της χώρας μας, στο χρονικό διάστημα των 71 ημερών της παρούσας μελέτης. Οπως φαίνεται ο νομός Τρικάλων έχει τη μεγαλύτερη δυναμική στη μετάδοση του κορονοϊού με δείκτη Rt 2,41 και ακολουθούν ο νομός Φθιώτιδας με 1,98, ο νομός Βοιωτίας με 1,73 και ο νομός Λέσβου με 1,66. Είναι εντυπωσιακό πως ο νομός Αττικής βρίσκεται πολύ χαμηλά, μόλις στην 31η θέση με δείκτη κάτω από τη μονάδα και συγκεκριμένα 0,96.Στην τελευταία θέση βρίσκεται ο νομός Χανίων με δείκτη Rt μόλις 0,25
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html