Συναγερμός στο Καστελόριζο « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Συναγερμός στο Καστελόριζο

Κατηγορία Τουρκία στις   3:56 μ.μ.  |  Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Συναγερμός στο Καστελόριζο: Αποκλεισμό του νησιού επιχειρούν οι Τούρκοι
Φιλανδοποίηση της περιοχής του Καστελόριζου επιχειρεί η Τουρκία, με το δίλημμα συμβιβασμός και αποστρατικοποίηση ή ναυτικός αποκλεισμός. Με τον Ταγίπ Ερντογάν να μην σταματάει τις εμπρηστικές δηλώσεις.

Αυτό υποστηρίζει η εφημερίδα Εστία, τονίζοντας πως απομακρύνεται ο φόβος ενός θερμού επεισοδίου, όμως υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της κλιμάκωσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχουν δύο τάσεις αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά.

Η πρώτη τάση υποστηρίζει την δυναμική στάση χωρίς βεβαίως καμία διαπραγμάτευση ενώ η δεύτερη τάση θεωρεί πως η Ελλάδα πρέπει να συζητήσει με την Τουρκία για… ειδικό καθεστώς του Καστελόριζου, προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.

Η άποψη αυτή ενισχύεται από το επιχείρημα ότι στην συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου έμειναν εκτός περιοχές από τον 28ο μεσημβρινό και πέρα, δείγμα, σύμφωνα με αυτές τις φωνές, πως η Αθήνα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω διαπραγμάτευση.

Η Φινλανδοποίηση είναι όρος στην διεθνή πολιτική σκηνή που περιγράφει την κατάσταση στην οποία περιήλθε η Φινλανδία μετά το τέλος του Β παγκόσμιου Πολέμου. Δηλαδή στην διατήρηση, ύστερα από ακρωτηριασμό, της εδαφικής ανεξαρτησίας αλλά με τίμημα την πειθήνια στάση της στην Σοβιετική Ένωση.

Είναι η διαδικασία με την οποία μια ισχυρή χώρα αναγκάζει μια μικρότερη γειτονική χώρα να συμμορφώνεται με τους κανόνες εξωτερικής πολιτικής της ισχυρής χώρας, επιτρέποντας της ταυτόχρονα να διατηρήσει την ανεξαρτησία της και το δικό της πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Η υιοθέτηση αυτής της στάσης ήταν απότοκο του φόβου ότι η μικρή χώρα οδηγούμενη σε σύρραξη με τη γείτονά της θα χάσει πολλά περισσότερα.
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html