Νύχτα αγωνίας στις φλόγες! Εκκενώθηκαν περιοχές – Ακόμα δίνουν μάχη οι πυροσβέστες « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Νύχτα αγωνίας στις φλόγες! Εκκενώθηκαν περιοχές – Ακόμα δίνουν μάχη οι πυροσβέστες

στις   9:07 π.μ.  |  Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020


Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στο νοτιοδυτικό τμήμα του δήμου Κανδάνου – Σελίνου, στην Κρήτη.


Η νύχτα ήταν δύσκολη για τους δεκάδες πυροσβέστες, μέλη της πολιτικής προστασίας, εθελοντές και κατοίκους, με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται στο να απομακρυνθούν οι φλόγες από οικισμούς και σπίτια.

Χθες εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σκλαβοπούλα και Παπαδιανά και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν και ασφαλές σημείο. Για προληπτικούς λόγους κλήθηκαν να απομακρυνθούν παραθεριστές που βρίσκονταν στην παραλία του Κεδρόδασους.

Δεν υπάρχουν αναφορές για καμμένα σπίτια, ωστόσο σημειώθηκαν ζημιές σε αυλές.


Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, τέθηκε αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων αναζωπυρώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Πέμπτης και έκτοτε συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Συμμετέχουν 85 πυροσβέστες, 70 άτομα πεζοπόρο, εκ των οποίων και ένα από τη Σάμο με επικεφαλής τον Συντονιστή Αιγαίου, 40 οχήματα της Πυροσβεστικής, καθώς και οχήματα της ΠΕ Χανίων, ενώ επιχειρούν από νωρίς το πρωί δύο ελικόπτερα.

Πηγή: ekriti
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html