Κορωνοϊός-Δημόσιες Τουαλέτες: Πώς να τις χρησιμοποιήσετε χωρίς να κολλήσετε « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Κορωνοϊός-Δημόσιες Τουαλέτες: Πώς να τις χρησιμοποιήσετε χωρίς να κολλήσετε

Κατηγορία Υγεία στις   4:01 μ.μ.  |  Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020


Πόσο ανακουφιστική μπορεί να είναι η επίσκεψη σε μια δημόσια τουαλέτα όταν η ανάγκη το επιβάλλει; Σύμφωνα με έρευνα Κινέζων επιστημόνων, όχι και τόσο στις ημέρες της νέας πανδημίας.


Όπως διαπιστώθηκε, το καζανάκι, η βασική συνήθεια που ολοκληρώνει την επίσκεψη στο αποχωρητήριο, μπορεί να αποβεί ιδιαιτέρως επικίνδυνο κατά τη χρήση του, αφού απελευθερώνει αερολύματα που κουβαλούν ιούς επικίνδυνους να εισέλθουν στον οργανισμό μέσω της αναπνοής.
Τα νέα ευρήματα, όπως αναφέρει το ygeiamou πρόκειται να δημοσιευτούν στο Physics of Fluids.
Οι ερευνητές, τρέχοντας ειδικά μοντέλα προσομοίωσης στον υπολογιστή, παρακολούθησαν την κίνηση των ιικά μολυσμένων μικροσωματιδίων μετά τη χρήση του καζανακίου.


Όπως εξήγησαν, κατά τη ροή του νερού με πίεση οι επιφάνειες του νερού με τον αέρα αλληλεπιδρούν, απελευθερώνοντας αερολύματα από τα προϊόντα κένωσης και τα ούρα «με περισσότερο από το 57% των σωματιδίων να απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα από τα ούρα».
Ωστόσο, σημειώνεται ένας επιπλέον κίνδυνος. Όταν οι άνδρες χρησιμοποιούν τα δημόσια ουρητήρια, τα μικροσκοπικά σωματίδια μπορούν να φτάσουν στο μηρό τους εντός 5,5 δευτερολέπτων σε σύγκριση με την τα 35 δευτερόλεπτα που απαιτούνται όταν η απελευθέρωση γίνεται από το τρεχούμενο νερό από το καζανάκι.
Οι ερευνητές επεσήμαναν τη σημασία των συμπερασμάτων τους αναφορικά με της δημόσιες τουαλέτες και τη σοβαρή απειλή που αποτελούν για τη δημόσια υγεία. Καθίσταται σαφές, κατά τους ίδιους, πως η χρήση μάσκας είναι αναγκαία στους δημόσιους χώρους, ακόμα και όταν πρόκειται για το αποχωρητήριο.
Συμπερασματικά, η μελέτη τοποθετεί τις δημόσιες τουαλέτες στη λίστα με τα επικίνδυνα μέρη για πιθανή μόλυνση από ιό, ειδικά στην περίπτωση του νέου κορωνοϊού με την τόσο υψηλή μεταδοτικότητα. Άλλες έρευνες έχουν αποδείξει τη μετάδοση του ιού διαμέσου των κοπράνων ή των ούρων.
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html