Κορονοϊός: Έρχονται νέα, αυστηρότερα μέτρα-Τι θα ανακοινωθεί « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Κορονοϊός: Έρχονται νέα, αυστηρότερα μέτρα-Τι θα ανακοινωθεί

Κατηγορία Κορονοϊός στις   10:46 π.μ.  |  Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020


Τα σταθερά υψηλά σε αριθμό κρούσματα οδηγούν την κυβέρνηση στην επιβολή νέων μέτρων κατά του κορονοϊού. Τι θα ανακοινωθεί σήμερα.


Η ενημέρωση θα γίνει απόψε στις 18.00 από τον Νίκο Χαρδαλιά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Mega», ένα από τα μέτρα που περιλαμβάνει το «πακέτο» που βρίσκεται στο τραπέζι του Μαξίμου είναι το κλείσιμο καταστημάτων, μπαρ και εστιατορίων, τα μεσάνυχτα σε ολόκληρη τη χώρα.

Η απόφαση αυτή βασίζεται στο γεγονός πως έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί φεύγουν από τα αστικά κέντρα -όπου υπάρχει η απαγόρευση- και μεταφέρονται σε άλλους νομούς ή πιο περιφερειακά, ώστε να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους.

Ένα ακόμα μέτρο είναι η καθολική χρήση μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Υπέρ της καθολικής χρήσης μάσκας στάθηκε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, όπου υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να μην φοράμε μάσκα συνέχεια». «Μη ξεχνάμε ότι το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε σε περιοχές με αυξημένο επιδημικό φορτίο και έδειξε ότι έχει αυξημένη αποτελεσματικότητα» είπε και συμπλήρωσε πως έχει γίνει ήδη σχετική εισήγηση περί αυτού σε περίπτωση που δούμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων.

Από την πλευρά του ο καθηγητής της πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου LSE και σύμβουλος της κυβέρνησης για την πανδημία, Ηλίας Μόσιαλος, εκτίμησε πως η αποφυγή μίας πιθανής έξαρσης του κορωνοϊού στη χώρα μας θα «εξαρτηθεί από την εφαρμογή των μέτρων». Όπως τόνισε, είναι «στο χέρι μας».
Businessnews
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html