Απόφαση "βόμβα": Ο Ερντογάν μετατρέπει σε τζαμί βυζαντινό ναό που λειτουργούσε ως μουσείο « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κορονοϊός: 32 κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους στην Ελλάδα, τα 17 στην Αττική

Συναγερμός επικρατεί στις ελληνικές αρχές για την εξάπλωση της μετάλλαξης του κορονοϊού στην Ελλάδα. Το στέλεχος που εντοπίστηκε είναι αυτό ...

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020

Απόφαση "βόμβα": Ο Ερντογάν μετατρέπει σε τζαμί βυζαντινό ναό που λειτουργούσε ως μουσείο

Κατηγορία Τουρκία στις   1:00 μ.μ.  |  Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020


Μετά την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί έρχεται νέα σοκαριστική απόφαση για τη μετατροπή κι άλλου βυζαντινού ναού, μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε τζαμί. Πρόκειται για τη Μονή του Αγίου Σωτήρος στη Χώρα. Τα ψηφιδωτά αναπαριστούν βιβλικές σκηνές ενώ υπάρχουν και πορτρέτα του Ιησού και των αγίων που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα

Είναι μοναδικής ομορφιάς και ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας. Πλέον με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Τουρκίας και αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα, αυτά θα καλύπτονται όπως και οι διάσημες αγιογραφίες και τα ψηφιδωτά της Αγίας Σοφίας.
Η Μονής της Χώρας, γνωστή σήμερα ως Καριγιέ Τζαμί υπήρξε ελληνικό χριστιανικό μοναστήρι στην Κωνσταντινούπολη που μετατράπηκε από τους Οθωμανούς σε τζαμί κατά τον 16ο αιώνα. Από το 1958 λειτουργεί ως μουσείο. Χτίστηκε στη θέση της σημερινής συνοικίας Εντιρνέ Καπού νότια του Κεράτιου Κόλπου και σε κοντινή απόσταση από τα Θεοδοσιανά τείχη. Το μνημείο σήμερα είναι γνωστό με το όνομα Μουσείο Χώρας. Ο κύριος ναός δεν είναι επισκέψιμος αφού βρίσκεται σε διαδικασία αποκατάστασης.
Το ΣτΕ της Τουρκίας του Ερντογάν, ο οποίος προωθεί μία αναγέννηση του ισλαμισμού, αποφάσισε τον προηγούμενο Νοέμβριο για τη μετατροπή του βυζαντινού ναού σε τζαμί, μία απόφαση που πλέον δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
enikos.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html