Κορονοϊός: “Είμαστε ένα βήμα πριν το δεύτερο κύμα”! « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Νέο κρούσμα κορονοϊού σε γάμο - Ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των καλεσμένων

Περισσότεροι από 20 καλεσμένοι προσήλθαν μέχρι στιγμής στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για να δώσουν δείγματα Μετά τη Θεσσαλονίκ...

Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020

Κορονοϊός: “Είμαστε ένα βήμα πριν το δεύτερο κύμα”!

στις   8:11 π.μ.  |  Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020


Μόνο ανησυχία μπορούν να προκαλέσουν τα δεδομένα για τον κορονοϊό στη χώρα μας, αφού τα τελευταία 24ωρα η κατάσταση θυμίζει κάτι από… Απρίλιο. Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και προειδοποιήσεις των επιστημόνων για “κόκκινο συναγερμό”!


Μετά τις απογευματινές ανακοινώσεις για 110 νέα κρούσματα κορονοϊού μέσα σε ένα 24ωρο, χαρακτηριστικά της κατάστασης, ήταν τα όσα είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το δεύτερο κύμα επιδημίας στη χώρα μας, στην καρδιά του καλοκαιριού!

“Βρισκόμαστε σε κόκκινο συναγερμό. Είμαστε ένα βήμα πριν ονομάσουμε την κατάσταση επίσημα σαν δεύτερο κύμα επιδημίας στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή είναι η ώρα για μεγάλη συναίνεση… Πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες ότι είμαστε σε μια επικίνδυνη κατάσταση. Είναι σα να πατάμε σε έναν λεπτό πάγο ο οποίος μπορεί ανά πάσα στιγμή να σπάσει” είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Σύψας.


Συμπλήρωσε ότι “το δεύτερο κύμα της πανδημίας, θα είναι ό,τι γινόταν τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο. Καθημερινά δεκάδες κρούσματα, συνεχώς εισαγωγές στο νοσοκομείο, διασωληνωμένους ασθενείς και ένα σύστημα υγείας το οποίο πιέζεται. Δεν είμαστε ακόμα εκεί… Παρόλα αυτά πρέπει να κάνουμε κάτι τώρα για να μη φτάσουμε στο επίπεδο αυτό μέσα στον Αύγουστο”.

“Ο Αύγουστος δυστυχώς θα είναι πολύ πιο δύσκολος αν συνεχιστεί η χαλαρότητα”.

Πώς θα αποφύγουμε τα χειρότερα
Κατά τον ίδιο, τα κρούσματα των τελευταίων ημερών, έδειξαν ότι έχει μεγάλη σημασία να κρατάμε αποστάσεις και να φοράμε μάσκα σε κλειστούς χώρους.

“Δεν είναι σωστό η πολιτεία να αναγκάζεται να παίρνει μέτρα, να αναγκάζεται να κλείσει επιχειρήσεις, επειδή εμείς δε μπορούμε να κρατήσουμε αποστάσεις”.

“Αν σήμερα αποφασίσουμε όλοι οι Έλληνες να κρατάμε τις αποστάσεις και να φοράμε τη μάσκα θα αναστραφεί ταχύτατα αυτή η άνοδος της επιδημίας. Θα έχουμε έναν πολύ καλό Αύγουστο. Δεν είναι αργά. Αν τώρα κάνουμε το σωστό, η κατάσταση θα βελτιωθεί ταχύτατα” είπε με νόημα ο κύριος Σύψας.Την ίδια ώρα, μεγάλη είναι η ανησυχία των πολιτών από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, κυρίως σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα.
Newsit 
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html