Κορωνοϊός: Eνδεχόμενο το κλείσιμο μαγαζιών - Ανησυχία στην Ελλάδα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Κορωνοϊός: Eνδεχόμενο το κλείσιμο μαγαζιών - Ανησυχία στην Ελλάδα

στις   11:11 π.μ.  |  Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν μαγαζιά στα οποία σημειώνεται συνωστισμός και να απαγορευτούν τα μπιτς πάρτι, αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, άφησε μέσω του ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου. «Προτεραιότητα μας είναι η υγεία του κόσμου» ξεκαθάρισε.

«Δεν έχει κανένα νόημα να έχουμε ανοιχτά μαγαζιά με κίνδυνο μετάδοσης, γι’ αυτό θα πρέπει να πάρουμε έγκαιρα τα μέτρα» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κοτανίδου.

Ξεκαθάρισε πάντως, ότι «δεν είμαστε σε δεύτερο κύμα στη χώρα μας. Το καλοκαίρι περιμέναμε ότι θα έχουμε λίγο αυξημένα κρούσματα λόγω της αύξηση του τουρισμού και το καλοκαίρι οι νέοι ξεχνάμε την ύπαρξη του COVID-19 και είναι λίγο πιο χαλαροί».

Η πνευμονολόγος απευθύνθηκε στο σημείο αυτό στους νέους επισημαίνοντας ότι «ουδείς είναι άτρωτος από τον COVID, μπορεί κάποιοι από τους φίλους τους να νοσήσουν, αυτό θέλω να τούς πω».

Όπως διευκρίνισε η κ. Κοτανίδου, περισσότερα κρούσματα καταγράφονται γιατί υπάρχει και μεγαλύτερη συρροή τουριστών στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Φοβούνται διασπορά

Σε δέκα περιοχές έχει εξαπλωθεί ο κοροναϊός σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, με την Αττική και τη Θεσσαλονίκη να κατέχουν για άλλη μια φορά τα θλιβερά πρωτεία.

Την ώρα που τα εισαγόμενα περιστατικά περιορίζονται σε 13, από τα 59 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη τα 29 είναι στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας: 18 στην Αθήνα και 11 στη Θεσσαλονίκη.

Επτά νέα κρούσματα κοροναϊού καταγράφηκαν στην Καβάλα, ενώ τα υπόλοιπα μοιράζονται σε Λευκάδα, Αχαΐα, Ημαθία, Κιλκίς, Κορινθία, Δωδεκάνησα και Ροδόπη.

Με βάση τα ανησυχητικά δεδομένα των τελευταίων εβδομάδων, και παρά την επιβολή της χρήσης μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους από σήμερα – οι λοιμωξιολόγοι χτυπούν τον «κώδωνα» του κινδύνου, αναφέροντας ότι αν δεν εφαρμοστούν περαιτέρω μέτρα, τότε η επιδημία θα παρεκτραπεί στην Ελλάδα, όπως έγινε και σε άλλες χώρες.

Προβληματισμό έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων ασθενών με Covid-19, καθώς ο ιός φαίνεται πως κυκλοφορεί πλέον ανάμεσα στους νεότερους σε ηλικία.
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html