Αν τα νύχια σας είναι φουσκωτά τότε μπορεί να...Δώστε προσοχή « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Αν τα νύχια σας είναι φουσκωτά τότε μπορεί να...Δώστε προσοχή

στις   5:28 μ.μ.  |  Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Αν τα νύχια σας είναι φουσκωτά τότε μπορεί να...Δώστε προσοχή
Αν τα νύχια στα δάχτυλα σας είναι φουσκωτά τότε μπορεί να έχετε πληκτροδαχτυλία, δηλαδή διεύρυνση της τελικής ονυχοφόρου φάλαγγας των δακτύλων με απώλεια της αντίστοιχης γωνίας. Τι μαρτυρά για την υγεία όμως;

Τα νύχια φανερώνουν πολλά για την υγεία του καθενός, για αυτό αν σπάνε συχνά μην το αγνοήσετε, αφού όπως θα διαβάσετε εδώ είναι ένα σημάδι. Ό,τι περίεργο παρατηρήσετε μην το αγνοείτε.
Αυξομείωση της ονυχοφόρου φάλαγγος και επιμήκυνση των ονύχων, συμβαίνει συχνά με πληκτροδακτυλία, ενώ οι ανωμαλίες σχηματισμού των τριχοειδών της ονυχοφόρου φάλαγγος, βρίσκονται με τριχοειδοσκόπηση.

Πρόκειται για διεύρυνση των άκρων των δακτύλων σαν πλήκτρα τύμπανου με σπαθοειδή (σαν σπάτουλα) νύχια, αποτέλεσμα της έντονης υπερπλασίας του ιστού των άκρων όλων των δακτύλων με αύξηση του διαμετρήματος των αρτηριών των δακτύλων και σχηματισμό αρτηριοφλεβικών αναστομώσεων.

Η πληκτροδακτυλία (Clubbed Fingers) χαρακτηρίζεται από ελάττωση της ονυχοφαλαγγικής γωνίας. Συνοδεύει πρωτοπαθή ή δευτεροπαθή νεοπλάσματα πνευμόνων, και παθήσεις των πνευμόνων, μεσοθηλίωμα, βρογχεκτασία, κίρρωση ήπατος μπορεί να συνοδεύεται από Υπερτροφική Οστεοαρθροπάθεια.
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html