ΕΕ: Τι σημαίνει η πρόταση Μέρκελ-Μακρόν για την ευρωπαϊκή οικονομία « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

ΕΕ: Τι σημαίνει η πρόταση Μέρκελ-Μακρόν για την ευρωπαϊκή οικονομία

στις   4:58 μ.μ.  |  Τρίτη 19 Μαΐου 2020


Την αποκωδικοποίηση της πρότασης που συμφωνήθηκε μεταξύ της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγγελα Μέρκελ, και του Γάλλου προέδου, Εμανουέλ Μακρόν, επιχειρούν οι διεθνείς αναλυτές.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία προβλέπει την άντληση 500 δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα οποία θα δοθούν μέσω επιχορηγήσεων και όχι δανείων.

Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, η Άγγελα Μέρκελ ανέφερε ότι η ΕΕ «θα διαθέσει χρήματα για τους τομείς και τις περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί βαρύτερα. Η συνοχή στην Ε.Ε. έχει τεθεί σε κίνδυνο λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού».

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε πως «η ΕΕ πρέπει να δράσει από κοινού, το έθνος - κράτος δεν έχει καμία πιθανότητα εάν ενεργήσει από μόνο του».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «αυτή είναι η σύντομη απάντηση στην κρίση, για τη μακρά που θα πρέπει να συζητήσουμε».

Από την πλευρά του, ο Εμμανουέλ Μακρόν εξήρε την σημασία της αλληλεγγύης στους κόλπους της Ένωσης για την υπέρβαση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χορήγηση των πόρων θα πραγματοποιείται ανάλογα με τις επιπτώσεις του κορωνοϊού σε κάθε χώρα. Κατά συνέπεια, χώρες όπως η Ελλάδα, για τις οποίες προβλέπεται σημαντική ύφεση, αναμένεται να δεχθούν σημαντική ενίσχυση. 

Παρά το αρχικό σχέδιο για την άντληση 500 δις ευρώ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες φιλοδοξούν να καταλήξουν σε μια ευρύτερη συμφωνία για την στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία θα περιλαμβάνει μεγαλύτερη χρηματοδότηση.
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html