Κοροναϊός: Γιατί οι επόμενες 2 εβδομάδες είναι κρίσιμες για την εξέλιξη των κρουσμάτων « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Κοροναϊός: Γιατί οι επόμενες 2 εβδομάδες είναι κρίσιμες για την εξέλιξη των κρουσμάτων

στις   5:34 μ.μ.  |  Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020


Από τα στόματα των ειδικών και των επιστημόνων διατυπώνεται η εκτίμηση ότι οι επόμενες 2 εβδομάδες είναι οι πλέον κρίσιμες για την εξέλιξη των κρουσμάτων και τη διαμόρφωση της περίφημης καμπύλης που σχετίζεται άμεσα με τις δυνατότητες του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Σύμφωνα με ειδικούς, ο λόγος που διατυπώνεται η εκτίμηση αυτή είναι ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα φανεί η απόδοση των μέτρων που ανακοινώθηκαν την περασμένη Κυριακή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην ίδια λογική, η εικόνα των κρουσμάτων που διαμορφώνεται τώρα, αντικατοπτρίζει την τήρηση όσων είχαν προταθεί πριν περίπου 2 εβδομάδες με 10 ημέρες. Το χρονικό αυτό περιθώριο σχετίζεται άμεσα με τον χρόνο επώασης του ιού και της εμφάνισης των πρώτων συμπτωμάτων.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας το είχε εξηγήσει κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης. «Το αν ο ρυθμός αύξησης αλλάξει, το αν ο αριθμός των σοβαρών κρουσμάτων, ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους και επιβαρυμένους από χρόνια νοσήματα, αλλάξει προς τα πάνω γρήγορα και βγει εκτός των προβλέψεών μας, εξαρτάται από την ακρίβεια με την οποία τηρούμε όλοι τα μέτρα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος μάλιστα είχε εκτιμήσει ότι ακριβής εικόνα για την πορεία της πανδημίας θα προκύπτει σε περίπου δύο εβδομάδες. «Και θα είναι τόσο καλύτερη αυτή η εικόνα, όσο περισσότερη συμμόρφωση υπάρχει με τα μέτρα, τα οποία αφορούν δύο κύριους στόχους, στους οποίους πρέπει να είμαστε όλοι προσηλωμένοι: Να προφυλάξουμε τις ομάδες αυξημένου κινδύνου και να κολλήσουμε όσο το δυνατόν λιγότεροι ταυτόχρονα».
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html