Η απόφαση του Προκόπη Παυλόπουλου που ξάφνιασε τους περισσότερους! « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Η απόφαση του Προκόπη Παυλόπουλου που ξάφνιασε τους περισσότερους!

Κατηγορία Πολιτική στις   8:00 μ.μ.  |  Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Πάτρα: Η απόφαση του Προκόπη Παυλόπουλου που ξάφνιασε τους περισσότερους! Το μήνυμα στην Τουρκία [video]
Η Τουρκία ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο της διεθνούς περιθωριοποίησης και απαξίωσής της», τόνισε από την Πάτρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε μετά την λιτάνευση της Τίμιας Κάρας του Αγίου Ανδρέα.
Με λαμπρότητα γιόρτασε και φέτος η Πάτρα τον Πολιούχο της Άγιο Ανδρέα. Όπως κάθε χρόνο η πόλη της Πάτρας όπου μαρτύρησε ο Άγιος Ανδρέας το 60 μ.Χ. σε Χιαστό Σταυρό, θα αποτελέσει το επίκεντρο του εορτασμού σε πανελλαδικό επίπεδο με επισκέπτες όχι μόνο από κοντινές περιοχές αλλά και πιο μακρινές που θα έρθουν να προσκυνήσουν την χάρη του Αγίου και να λάβουν ευλογία.

Ο Άγιος Ανδρέας που είναι ιδιαίτερα αγαπητός και στην Ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία αλλά και σε άλλα δόγματα και περιοχές του εξωτερικού όπως η Σκωτία, ήταν αδελφός του Σίμωνα Πέτρου, με τον οποίο δούλευαν ως ψαράδες στη λίμνη της Τιβεριάδος και καταγόταν από την πόλη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας. Πριν τα βήματα της πίστης στον Χριστό και της διδασκαλίας του τον φέρουν έως την Πάτρα όπου και μαρτύρησε, είχε περάσει από πολλές περιοχές και χώρες όπως η Κύπρος όπου και δίδαξε την Ορθόδοξη χριστιανική πίστη.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένου, του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, των τοπικών αρχών και φορέων και χιλιάδων πιστών η Πάτρα υποκλίθηκε σήμερα τον πολιούχο και προστάτη της.


Κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης της Τιμίας Κάρας, του Σταυρού και της Εικόνας του Αγίου Ανδρέα, ο Προκόπης Παυλόπουλος δε δίστασε να αποκοπεί για λίγο από την πομπή των επισήμων και να κατευθυνθεί στους πολίτες, προκειμένου να τους χαιρετίσει και να μιλήσει μαζί τους.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων ο κ. Παυλόπουλος πριν προχωρήσει σε αυτή την κίνηση ενημέρωσε το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, που βρισκόταν δίπλα του.


Μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία
«Η Τουρκία ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο της διεθνούς περιθωριοποίησης και απαξίωσής της», τόνισε σήμερα από την Πάτρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε μετά την λιτάνευση της Τίμιας Κάρας του Αγίου Ανδρέα.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «εμείς, οι Έλληνες, είμαστε αποφασισμένοι να υπηρετούμε τον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο, πέρα και έξω από τα επιμέρους διακριτικά του χαρακτηριστικά».

«Και με τον τρόπο αυτό», συνέχισε, «θα δίνουμε την απάντηση που πρέπει σ’ εκείνους, όπως η Τουρκία, οι οποίοι προσβάλλουν βάναυσα τον χειμαζόμενο άνθρωπο και την αρχή του ανθρωπισμού, κατά προκλητική παράβαση κάθε έννοιας του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου».

«Και έτσι», επεσήμανε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «θα οδηγούμε την πατρίδα μας, την Ελλάδα, στον δρόμο της καταξίωσής της, τόσο στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής μας οικογένειας όσο και στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας εν γένει, αφήνοντας την Τουρκία ν’ ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο της διεθνούς περιθωριοποίησης και απαξίωσής της».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται την Πάτρα με αφορμή την εορτή του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα και όπως ανέφερε στην αρχή των δηλώσεών του, «με τον βίο του αλλά και με το μαρτύριό του, ο Πολιούχος της Πάτρας, ο Απόστολος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος, έβαλε βαθιά στην πνευματική γη του Χριστιανισμού τον σπόρο του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης», προσθέτοντας ότι «είναι αυτός ο σπόρος που σήμερα έχει βλαστήσει, έτσι ώστε ν’ αποτελεί την βάση τόσο του δικού μας, του ελληνικού πολιτισμού, όσο και του κοινού μας ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Πηγή: tempo24, thebest.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html