Οταν ο Πειραιάς ηταν νησί… « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Οταν ο Πειραιάς ηταν νησί…

Κατηγορία Ελλάδα στις   5:00 π.μ.  |  Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Αποτέλεσμα εικόνας για Οταν ο Πειραιάς ηταν νησί…
Ο Πειραιάς φαίνεται να έχει κατοίκηση ήδη από την Νεολιθική Εποχή (3000 π.Χ). Τότε ακόμα ήταν νησί όπως επισημαίνει ο Στράβωνας (64 π.Χ. – 24 μ.Χ) αλλά και σύχρονοι μελετητές γεωλόγοι. Ενώθηκε όμως με την Αττική με προσχώσεις του Κηφισσού και άλλων ρευμάτων.

Ο Πειραιάς, σαν νησί φαίνεται στη φωτογραφία.

Τομή για την ιστορία του Πειραιά αποτελεί η κλασσική εποχή, Τότε, ο Θεμιστοκλής επιλέγει τον Πειραιά σαν το νέο Λιμάνι της Αθήνας λόγω των τριών φυσικών λιμανιών που διαθέτει σε αντίθεση με το Φάληρο (το Παλαιό) που ήταν μέχρι τότε ο Λιμένας των Αθηνών. Τα τρια φυσικά λιμάνια του Πειραιά ήταν το Λιμάνι του Κανθάρου (Το σημερινό κεντρικό Λιμάνι), το Λιμάνι της Μουνιχίας (Σημερινή Καστέλλα-Προφήτης Ηλίας-Μικρολίμανο) και το Λιμάνι της Ζέας (Σημερινή Μαρίνα Ζέας).Αποτέλεσμα εικόνας για Οταν ο Πειραιάς ηταν νησί…
Το πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης ανέλαβε ο Ιππόδαμος ο Μιλήσιος, που πρόκεται για πολεοδομικό σχέδιο πρότυπο ακόμα και στις μέρες μας.Εκ τότε, ο Πειραιάς αποτελεί ξεχωριστό Δήμο. Μετά την Απελευθέρωση από τους Τούρκους, ο Πειραιάς, ξανά γίνεται Δήμος το 1835 και έμβλημα του Δήμου, είναι η τριήρης και ο Θεμιστοκλής.

πηγή Ιστορία και Μυθολογία History and Mythology
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html