Νοσοκομείο Αγρινίου-καταγγελία για 29χρονη: «Είχε εσωτερική αιμορραγία και της έδιναν ηρεμιστικά!» « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Νοσοκομείο Αγρινίου-καταγγελία για 29χρονη: «Είχε εσωτερική αιμορραγία και της έδιναν ηρεμιστικά!»

Κατηγορία Τοπικά νέα στις   12:34 π.μ.  |  Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019


Μια περιπέτεια που είχε ευτυχώς αίσιο τέλος, όταν οι δικοί της αποφάσισαν πως πρέπει να την μεταφέρουν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, για να αντιμετωπίσουν τη σοβαρή , όπως προέκυψε, κατάσταση της. Διαφορετικά τα πράγματα ίσως και να κατέληγαν σε τραγωδία…

Η νεαρή γυναίκα, αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία, ζάλη και πόνο στο κατάστημα όπου εργάζονταν, στο κέντρο του Αγρινίου το απόγευμα της 29ης Μαΐου.

Ήταν κάτωχρη και αμέσως ειδοποιήθηκε οικείο της πρόσωπο για να την μεταφέρει στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, γύρω στις οκτώ.

Εκεί υποβλήθηκε σε εξετάσεις και της ζήτησαν να περιμένει τρεις ώρες για τα αποτελέσματα, ενώ η 29χρονη ειδικά όταν ξάπλωνε, πονούσε , ένιωθε «πλάκωμα» στο στήθος και δύσπνοια. Παρ’όλα αυτά και με δεδομένη την αγωνία των δικών της ανθρώπων, όπως αναφέρουν στο agriniopres.gr, δεν της έδιναν ιδιαίτερη σημασία.

Έγιναν καρδιογραφήματα, εξετάσεις ούρων, ακτινογραφία ενώ καρδιολόγος εξέτασε τη νεαρή, εξαιτίας πόνων στο στήθος, χωρίς να διαπιστώσει κάτι, λέγοντας πως αν οι πόνοι επιμείνουν θα πρέπει να περάσει ένα οκτάωρο (για να εξεταστεί περίπτωση περικαρδίτιδας), παραπέμποντας την εκ νέου στο παθολογικό.

Οι εξετάσεις που προηγήθηκαν επίσης δεν έδειξαν κάτι, όμως η κατάσταση χειροτέρευε. Η 29χρονη σταδιακά πονούσε όλο και πιο έντονα, ενώ ο χρόνος κύλαγε βασανιστικά.



«Αντιμετωπίσαμε δυστυχώς μια αδιαφορία και μια απάθεια. Βλέπαμε πως υπάρχει επιδείνωση και το προσωπικό δεν ασχολούνταν. Αποκορύφωμα, όταν παθολόγος της χορήγησε ηρεμιστικό, λέγοντας της πως είχε νεύρα και άγχος!», λέει χαρακτηριστικά οικείο πρόσωπο της 29χρονης.

Πλέον ήταν περασμένα μεσάνυχτα και οι συγγενείς της νεαρής πήραν την απόφαση να την μεταφέρουν στο Ριο, διαπιστώνοντας όμως λένε, πως χάνεται πολύτιμος χρόνος . Ο αδελφός της υπέγραψε και αμέσως μετέβη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, όπου ακολούθησε ένας νέος κύκλος εξετάσεων , όταν διαπιστώθηκε με υπέρηχο πως υπήρχε υγρό στην κοιλιά της, κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα με αξονική τομογραφία.

Στο μεταξύ ή ίδια, πρωί πλέον της 30ης Μαΐου, είχε αρχίσει να καταρρέει και να μην έχει ιδιαίτερη επαφή με το περιβάλλον.

«Έτρεχαν να την σώσουν»
«Οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν από που προέρχεται η αιμορραγία, όμως την οδήγησαν αμέσως στο χειρουργείο, αφού το υγρό έπρεπε να βγει και να βρεθεί η αιτία της αιμορραγίας. Ζήσαμε απίστευτες σκηνές με τους γιατρούς και το προσωπικό να τρέχουν να προλάβουν εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης», αναφέρει συγκεκριμένα οικείο πρόσωπο της νεαρής.

Όπως είπαν οι ίδιοι οι γιατροί ήταν το σοβαρότερο και πλέον επικίνδυνο περιστατικό που αντιμετώπισαν εκείνη τη μέρα στο νοσοκομείο του Ρίου και αν χάνονταν κι άλλος χρόνος, αυτό θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο, με μια πιθανή πρόκληση σηψαιμίας.

Το χειρουργείο διήρκησε αρκετή ώρα μιας και έπρεπε να αφαιρεθεί το αίμα και τα υγρά, που είχαν «πλημμυρίσει» το σώμα της 29χρονης, καθώς και να αντιμετωπιστεί η εστία της αιμορραγίας.

Διαγνώστηκαν οξεία κοιλία-αιμοπεριτόναιο και ρήξη ωχρού αριστερής ωοθήκης, ενώ η ασθενής, χρειάστηκε να νοσηλευτεί έξι μέρες στη Γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου του Ρίου και τώρα αναρρώνει.

Σύμφωνα με εξειδικευμένα site υγείας, το αιμοπεριτόναιο είναι μία εξαιρετικά επικίνδυνη περίπτωση και απαιτεί άμεση χειρουργική αντιμετώπιση.

«Απογοητευτήκαμε δυστυχώς από την κατάσταση στο νοσοκομείο του Αγρινίου. Δεν είχα την αντιμετώπιση που θα έπρεπε, οι υπεύθυνοι λειτουργούσαν σα να είχα κάτι απλό, ή ακόμη και ψυχολογικό. Τέτοιες δοκιμασίες και συμπεριφορές κλονίζουν την εμπιστοσύνη μας στο νοσοκομείο του Αγρινίου. Προσωπικά νιώθω λύπη και οργή για όσα πέρασα» δηλώνει η 29χρονη, που όπως αναφέρει στο agriniopress.gr προτίθεται να καταθέσει την καταγγελία της και στο Γραφείο Πολίτη που έχει συσταθεί στο νοσοκομείο του Αγρινίου, για τέτοιες περιπτώσεις.
agriniopress. gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html