Ξεκίνησε εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι έχουν μπει στο στόχαστρο - Η δύσκολη θέση του Αλέξη Τσίπρα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Ξεκίνησε εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι έχουν μπει στο στόχαστρο - Η δύσκολη θέση του Αλέξη Τσίπρα

Κατηγορία ΣΥΡΙΖΑ στις   11:08 π.μ.  |  Δευτέρα 27 Μαΐου 2019


Και μετά την ήττα ξεκίνησε η γκρίνια. Πόσο μάλλον όταν αυτή η ήττα είναι …βαριά και ασήκωτη. Η κατήφεια στην Κουμουνδούρου είναι εμφανής, με τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού να δέχονται έντονη κριτική για την τακτική που ακολούθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Χθες, με το που ξεκαθάρισε η εικόνα των αποτελεσμάτων, διάφορα στελέχη έσπευσαν να υποστηρίξουν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να εξαντλήσει την τετραετία. Οι πιο έμπειροι όμως, προέτρεψαν τον Πρωθυπουργό να πάει σε πρόωρες κάλπες, καθώς δεν θα ήταν διαχειρίσιμη η διαφορά των 9,5 μονάδων. Με αυτή ακριβώς την άποψη συντάχθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος δυο μέρες πριν τις εκλογές είχε βάλει ο ίδιος το δίλημμα των ευρωεκλογών, λέγοντα πως το αποτέλεσμα, θετικό ή αρνητικό θα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το iefimerida ο πρώτος που δέχθηκε τα πυρά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Κάποιοι τον κατηγόρησαν για λάθος επικοινωνιακή τακτική το τελευταίο διάστημα και ιδρυματοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου. Ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, ενώ δεν έλειψαν και οι επικρίσεις για τη διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι αλλά και για αποξένωση του πρωθυπουργού από τον κομματικό ιστό και την κοινωνία.



Στο στόχαστρο Παππάς, Πολάκης, Βερναρδάκης
Αλλά και ο Νίκος Παππάς δεν ξέφυγε από την κριτική των συντρόφων του, καθώς του χρεώνουν το σκάνδαλο με το Μανώλη Πετσίτη αλλά και τα ευτράπελα στην ΕΡΤ.

Άλλο ένα πρόσωπο που επικρίθηκε για τους χειρισμούς του και το ύφος του ήταν ο Παύλος Πολάκης. Η κριτική προήλθε από την πλευρά των «53», οι οποίοι υποστήριξαν πως το προκλητικό ύφος του υπουργού και οι συνεχείς αναρτήσεις του στα social media εναντίον δημοσιογράφων, μέσων μαζικής ενημέρωσης και προσώπων, είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην κυβέρνηση αλλά και στο κόμμα.

Και ο Χριστόφορος Βερναδάκης αναγκάστηκε να απολογηθεί για τις λανθασμένες εκτιμήσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό πως νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, ο κ. Βερναδάκης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κουμουνδούρου, επέμενε πως σύμφωνα με τις δικές του μετρήσεις, η διαφορά δεν ξεπερνούσε το 4%.

Βέλη και κατά του Αλέξη Τσίπρα
Τις επόμενες ημέρες η γκρίνια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα ενταθεί, αν και ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε αυστηρό μήνυμα για σύμπνοια μέχρι τις εθνικές εκλογές. Βεβαίως δεν έλειψε η κριτική από στελέχη που ανήκουν στην ομάδα των «53» στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή συγκεκριμένων προσώπων αλλά και για τους χειρισμούς του σε σοβαρά θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν στιγμές που το θερμόμετρο στην Κουμουνδούρου ανέβηκε επικίνδυνα και ακούστηκαν βαριές κουβέντες. Σε κάποιες περιπτώσεις, που η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει, παρενέβη ο Αλέκος Φλαμπουράρης για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού ούτε μασάει τα λόγια του ούτε όμως δέχεται το διχασμό μέσα στο κόμμα και πολύ περισσότερο την αμφισβήτηση του Τσίπρα.

Πάντως οι «53» φέρεται να ανοίγουν τη συζήτηση για τη φυσιογνωμία του κόμματος. Και δεν αποκλείεται μετά τις πρόωρες εκλογές 2019, εάν η διαφορά με τη ΝΔ παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα να θέσουν θέμα ηγεσίας. Μπορεί για τους λεγόμενους Προεδρικούς, ο Αλέξης Τσίπρας να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που περιμένουν την ευκαιρία για να τον αμφισβητήσουν.

Και αυτό το γνωρίζει ο ίδιος ο Τσίπρας, που μέχρι τώρα μπορούσε να έχει το επάνω χέρι, ωστόσο η συντριβή στις εκλογές δημιουργεί νέα δεδομένα. Για την ήττα, η ευθύνη βαρύνει και τον ίδιο και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά. Αυτό που μένει να διαφανεί είναι αν υπάρχουν πρόθυμα στελέχη που θα του τραβήξουν το χαλί μετά τις εθνικές εκλογές.
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html