Ντροπή! Εξανάγκασαν ανάπηρο πολέμου να αποδείξει ότι…δεν έχει πόδια! « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Ντροπή! Εξανάγκασαν ανάπηρο πολέμου να αποδείξει ότι…δεν έχει πόδια!

Κατηγορία Κύπρος στις   12:00 π.μ.  |  Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Παράπονα για έλλειψη επικοινωνίας, καθυστέρηση στην εξέταση αιτημάτων τους από την αρμόδια επιτροπή, την έλλειψη διαδικασίας ενστάσεων, αλλά και, μεταξύ άλλων, τη μη αναγνώρισή τους από την Πολιτεία, έκαναν οι εκπρόσωποι των παθόντων και αναπήρων πολέμου ενώπιον της Επιτροπής Προσφύγων, με την Επιτροπή να προχωρεί στην αποστολή επιστολής προς τους αρμοδίους για επίλυση των προβλημάτων.

Το μέλος της Επιτροπής Ανακουφίσεως Παθόντων, Άγγελος Γεωργίου, τοποθετούμενος του ενώπιον της Επιτροπής Προσφύγων, ανέφερε ότι λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που έχει διαρρεύσει από την εισβολή, χρειάζεται κάποτε και σημερινή βεβαίωση ότι «πράγματι αυτός ο άνθρωπος πάσχει».

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Επιτροπή συνεδριάζει όποτε χρειάζεται, αρκετές φορές συγκαλείται και εκτάτως, με την αποστολή εγγράφων με ηλεκτρονική αλληλογραφία και ότι εξ όσων γνωρίζει δεν υφίστανται αυτή τη στιγμή εκκρεμότητες, κάτι με το οποίο διαφώνησε ο κ. Γρουτίδης, ο οποίος έκανε μνεία σε συγκεκριμένα περιστατικά.

Με τις θέσεις του κ. Γρουτίδη συμφώνησε και ο Νίκος Σεργίδης, Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, στην τοποθέτησή του ενώπιον της Επιτροπής. «Ορισμένες ενέργειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια, προκαλούν ανησυχία», είπε, με τον ίδιον να κάνει την εκτίμηση ότι πρόκειται περισσότερο για έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Σεργίδης στο γεγονός ότι οι γονείς αγνοουμένων δεν περιλαμβάνονταν στις εξαιρέσεις του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για να λαμβάνουν χορηγία φροντίδας. Το αίτημά μας, είπε, είναι ότι θα πρέπει να γίνει μια σοβαρή μελέτη, να έχουν μια ανθρώπινη μεταχείριση αυτοί οι άνθρωποι – τουλάχιστον στα τελευταία τους.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», ο πρόεδρος των 472 αναπήρων πολέμου κατέθεσε τα εξής:

1. Από ανάπηρο ο οποίος μπήκε στη διαδικασία να αντικαταστήσει το τεχνητό του πόδι ζητήθηκε «χαρτί» από τον κοινοτάρχη, χωρίς να του εξηγείται τι είδους χαρτί απαιτείτο. Ύστερα από ανταλλαγή επιστολών, ενημερώθηκε ότι ζητείτο πιστοποίηση επιστολής.

2. Ζήτησαν από ανάπηρο πολέμου με ακρωτηριασμένο πόδι από το 1974 να προσκομίσει βεβαίωση ότι είναι ανάπηρος. Ζητούν πρόσφατη ημερομηνία διαβεβαίωσης. Έχει αυτοκίνητο αναπήρου από το 1974, είπε ο κ. Γρουτίδης, ο οποίος πρόσθεσε: Έλεος, δεν μπορούν να υποκαθιστούν τους γιατρούς. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση κατατέθηκε και η σχετική επιστολή.

3. Από ανάπηρο πολέμου με κομμένα και τα δύο πόδια, έκοψαν τη συνοδό.

4. Πέθανε ανάπηρος πολέμου με ποσοστό αναπηρίας 70% και επί δεκατέσσερις μήνες δεν χορηγήθηκε στη σύζυγό του το χρηματικό ποσόν που αυτή δικαιούτο.

5. Σε γυναίκα, η οποία υπέστη κακοποίηση από τους Τούρκους, δέχτηκε και 14 μαχαιριές, της έσπασαν τα δόντια, ενώ της συνέθλιψαν εν μέρει και το πρόσωπο, ελέχθη ότι χάθηκαν τα χαρτιά, γι’ αυτό πρέπει να υποβάλει νέα αίτηση για να εξεταστεί το αίτημά της για λήψη επιδόματος βαριάς αναπηρίας.

6. Στέρησαν χρηματική χορηγία από ανάπηρο, επειδή έχει στο όνομά του τίτλο ιδιοκτησίας ενός χωραφιού που του έδωσε ο πατέρας του. Αυτό σημαίνει πως είναι πλούσιος όταν έχει ένα χωράφι, αλλά δεν έχει πόδια;

7. Καλώς δόθηκε κατ’ οίκον φροντίδα στους αιχμαλώτους πολέμου, αλλά το ερώτημα είναι γιατί αποκλείστηκαν από το μέτρο οι ανάπηροι πολέμου.

8. Υπήρξε ανάπηρος, του οποίου έκοψαν το πόδι τρεις φορές (προφανώς εννοεί σε τρία σημεία).

newsit.com.cy
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html