Εκτός ελέγχου η κατάσταση: Οι Τούρκοι κατηγορούν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και για κατασκοπεία « Enimerosi 247

Translate

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Εκτός ελέγχου η κατάσταση: Οι Τούρκοι κατηγορούν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και για κατασκοπεία

Κατηγορία Ελλάδα στις   Μαρτίου 05, 2018  |  Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Δυστυχώς, το χειρότερο δυνατό σενάριο επιβεβαιώνεται.

Λίγη ώρα, αφότου απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνέλαβαν οι Τούρκοι στον Έβρο, έγινε γνωστό ότι στις κατηγορίες που τους αποδίδονται προστέθηκε και αυτή της κατασκοπείας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την προσθήκη της πολύ σοβαρής κατηγορίας ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης.

«Έχουν υποβληθεί σε ποινική έρευνα για στρατιωτική κατασκοπεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπεκίρ Μποζντάγ, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως δεν τέθηκε ποτέ θέμα ενδεχόμενης ανταλλαγής των δύο Ελλήνων Στελεχών του Στρατού Ξηράς με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας (05/03/2018), απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισής τους, την οποία κατέθεσαν λίγες ώρες νωρίτερα οι δικηγόροι τους.

Οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων συλληφθέντων είχαν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της προφυλάκισής τους, η οποία είχε διαταχθεί με το σκεπτικό ότι δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.

Η υπεράσπιση ζήτησε να αναγνωριστεί ως προσωρινή κατοικία των δύο Ελλήνων το ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ώστε να αποφυλακιστούν, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση.

Αυτό, όμως, δεν έγινε αποδεκτό και έτσι τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς θα παραμείνουν στη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση της παράνομης εισόδου τους στην Τουρκία.

Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί, στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο.

Θυμίζουμε ότι ο 25χρονος υπολοχαγός Μηχανικού, Άγγελος Μητρετώδης και 29χρονος λοχίας Μηχανικού, Δημήτρης Κουκλατζής, οι οποίοι υπηρετούν στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι», βρίσκονται προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη από την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, οι φυλακές που κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι υψίστης ασφαλείας. Σημειώνουν, δε, ότι κρατούνται στην ίδια πτέρυγα με τον πρώην επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Σελαχετίν Ντεμιρτάς.

Κοτζιάς: Να μην εξελίξει η Τουρκία μία καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο πρόβλημα

Μήνυμα στην Τουρκία «να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα» έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με αφορμή τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Όπως είπε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, η Τουρκία αυτή την εποχή χαρακτηρίζεται από αυξανόμενη νευρικότητα και από αίσθηση ότι μπορεί να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

«Ο σεβασμός είναι απαίτηση και της χάρτας του ΟΗΕ και του κεκτημένου της Ε.Ε.», τόνισε.

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html