Από τί κινδυνεύουν οι ενήλικες άνδρες που αuνανίζονται; « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Από τί κινδυνεύουν οι ενήλικες άνδρες που αuνανίζονται;

Κατηγορία Σχέσεις στις   10:40 π.μ.  |  Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017


Είναι χρήσιμο να αναγνωρίσουμε αρχικά πως ο αuνανισμός είναι μια φυσιολογική διαδικασία που


εκφράζει την ανάγκη για ικανοποίηση της ηδονής,


ξεκινά από τη νηπιακή και παιδική ηλικία και παρατηρείται εντονότερα κατά την περίοδο της εφηβείας.

Πράγματι, παρατηρούμε πως ο έφηβος άνδρας μέσα από τον αυνανισμό του ανακαλύπτει το σώμα του, μαθαίνει τα στάδια της σeξουαλικής του λειτουργίας, βιώνει την ευχαρίστηση ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζεται για το άνοιγμα της σeξουαλικής του ζωής, τη σeξουαλική διεκδίκηση και τη συντροφικότητα.

Μετά το κλείσιμο της εφηβείας η eρωτική επιθυμία καθώς και η ανάγκη για σeξουαλική ικανοποίηση θα ωθήσουν τον άνδρα στη σeξουαλική διεκδίκηση και την αναζήτηση ενός eρωτικού συντρόφου με τον οποίο θα μοιραστεί την επιθυμία του, τη διέγερσή του αλλά και την ηδονική του κορύφωση ξεφεύγοντας από την μοναχική αuνανιστική συνήθεια των εφηβικών του χρόνων.
Σε κάποιες περιπτώσεις όμως παρατηρείται πως ο αuνανισμός εξακολουθεί να υπάρχει και μετά την ενηλικίωση του άνδρα. Διερευνώντας το πώς η συνέχιση του αuνανισμού στην ενήλικη περίοδο καθρεφτίζει τον ψυχισμό του άνδρα παρατηρούμε πως εκφράζει την ανασφάλεια του, το «βόλεμα», την έλλειψη διεκδίκησης και τη συναισθηματική απομόνωση.

Ακόμη, συχνά παρατηρούμε πως ο άνδρας ο οποίος βιώνει ανασφάλεια στη διεκδίκηση eρωτικού συντρόφου καταλήγει στον αuνανισμό ως υποκατάστατο της πραγματικής επαφής που βραχυπρόθεσμα του προσφέρει αποτέλεσμα, μακροπρόθεσμα όμως τον ζημιώνει καθώς ενισχύει τη δειλία, το φόβο αλλά και τη μειωμένη διεκδικητικότητα.
Η αυνανιστική συνήθεια λοιπόν φαίνεται να καθηλώνει τον άνδρα σε ένα φαινόμενο «σeξουαλικού αυτισμού» οδηγώντας τον στον αδιέξοδο δρόμο της ψυχρότητας και της συναισθηματικής μοναξιάς.

Στις Συμβουλευτικές Γραμμές Σeξουαλικής Υγείας καταγράφονται συχνά περιπτώσεις γυναικών οι οποίες θορυβούνται από την αuνανιστική συνήθεια του συντρόφου τους ή ακόμη άνδρες που καλούν για να εκφράσουν την καθήλωση τους στον αuνανισμό μέσω της χρήσης πορν0γραφικού υλικού και την επακόλουθη μείωση της eρωτικής τους επιθυμίας για τη σύντροφό τους.

Είναι λοιπόν ωφέλιμο να τονίσουμε πως ο αuνανισμός μέσα στο πλαίσιο μιας σeξουαλικά ολοκληρωμένης σχέσης, ενδέχεται να αποτελεί ένδειξη αποστασιοποίησης και απομάκρυνσης του ζευγαριού τόσο σε eρωτικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο.
Επιπροσθέτως ο αuνανισμός έχει «κατηγορηθεί» σημαντικά για το πρόβλημα της πρόωρης εκσπeρμάτισης αλλά για την εμφάνιση άλλων σeξουαλικών προβλημάτων.

Όταν ένας σύντροφος σταματά να μοιράζεται την επιθυμία του, τη διέγερση και τον 0ργασμό του με την σύντροφο του τότε ουσιαστικά αποστασιοποιείται από τη σχέση τους.
Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό οι σύντροφοι να μιλούν ανοιχτά για την eρωτική τους ζωή διεκδικώντας την αμοιβαία συμμετοχή τους στην eρωτική πράξη και ακόμη σημαντικότερα την αμοιβαία ηδονή που τους προσφέρει.
Πηγή: Askitis.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html