Μετράμε αντίστροφα: Φτάνει ο πρώτος καύσωνας στην Ελλάδα « Enimerosi 247

Τρίτη 7 Ιουλίου 2026

Μετράμε αντίστροφα: Φτάνει ο πρώτος καύσωνας στην Ελλάδα



Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως η θερμοκρασία θα ανέβει και ίσως έχουμε και τον πρώτο καύσωνα.



Ο Ιούλιος μπήκε με το θερμόμετρο να δείχνει υψηλές αλλά όχι ακραίες θερμοκρασίες, την ώρα που ο καύσωνας «γονατίζει» την κεντρική Ευρώπη.


Ωστόσο, τα πρώτα προγνωστικά στοιχεία αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η ζέστη να ενταθεί και στη χώρα μας μετά τις 14 Ιουλίου.



Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Όλγα Παπαβγούλη, ορισμένα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι πολύ θερμές αέριες μάζες ενδέχεται να επηρεάσουν την Ελλάδα, με τη θερμοκρασία να πλησιάζει ή και να ξεπερνά τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.



Παρόλα αυτά, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι ακόμη νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα. Η απόσταση μέχρι τα μέσα του μήνα παραμένει μεγάλη και τις επόμενες ημέρες τα προγνωστικά μοντέλα θα δώσουν πιο ξεκάθαρη εικόνα για το αν τελικά θα εκδηλωθεί κύμα καύσωνα, αλλά και για τη διάρκειά του.


Στην πρόγνωσή του πάντως και ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης μίλησε για 39άρια προς το τέλος της εβδομάδας.


 iEidiseis.gr 

  • Διαβάστε περισσότερα
  • Σας άρεσε; Πατήστε...
    loading...
    Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

    Κοινοποίηση στο Facebook

    google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html