Πύρινος εφιάλτης καίει την Αθήνα Ενημέρωση λεπτό προς λεπτό « Enimerosi 247

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Πύρινος εφιάλτης καίει την Αθήνα Ενημέρωση λεπτό προς λεπτό


 

Λεπτό προς λεπτό η ενημέρωση από το Enimerosi247.

15:59

➡️ Νέα πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο Αττικής

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι στην Αγία Τριάδα Μαρκόπουλου Αττικής. Διαβάστε εδώ

14:39

➡️ Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Φωτιά στην Βένιζα στα Μέγαρα - Εκκένωση της περιοχής Ζάχουλη

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Βένιζα στα Μέγαρα.Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά είναι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Βένιζας, Μεγάρων και για την κατάσβεσή της επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Διαβάστε εδώ


13.50

➡️Σε ύφεση η φωτιά στην Πεντέλη – Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο – Μικρές εστίες σε Διώνη, Δασαμάρι, Ανθούσα, Παλλήνη, Ντράφι

Η πυρκαγιά της Πεντελης είναι σε ύφεση, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι δυνάμεις εξακολουθούν να εργάζονται για να σβήσουν όλες τις μικροεστίες και να εξαλείψουν τον κίνδυνο αναζωπυρωσεων.



Πιο συγκεκριμένα, μικρές εστίες παραμένουν σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθούσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι.



Πολύ ισχυρές δυνάμεις και 19 εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς. Σε όλη την υπόλοιπη περίμετρο της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργές εστίες.



Το έργο των Πυροσβεστών συνδράμουν στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος, ιδιώτες εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις. 



Σημαντικό ρόλο παίζουν η Ελληνική Αστυνομία που συνεχίζει την επιτήρηση των περιοχών και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Δασικές Υπηρεσίες που συνδράμουν στη διάνοιξη ασφαλών ζωνών και λωρίδων, ενώ τα νοσοκομεία της Αττικης ήταν και είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, όπως και το ΕΚΑΒ. Ο ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρεί και αποκαθιστά ήδη τις βλαβες που παρουσιάστηκαν στο δίκτυο του και τις κολώνες που κάηκαν.



Όλες οι φάσεις των επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται υπό το συντονισμό της διυπουργικής ομάδας (task force) Πολιτικής Προστασίας.
NewsIT 

13.10

➡️Πότε αναμένεται εξασθένηση των ανέμων

Τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες που θα επικρατούν τις επόμενες ώρες στην ευρύτερη περιοχή όπου μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη, δημοσιεύει το meteo. Οι βόρειοι άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης και βοηθούν στην εξάπλωση της πυρκαγιάς αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από αργά το απόγευμα της Τετάρτης

Αναλυτικά, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία της πυρομετεωρολογικής ομάδας FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr:


Η μέση ένταση των βόρειων ανέμων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς θα διατηρηθεί στα 7 μποφόρ έως και νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 20.07.2022 (15:00-17:00). Οι ριπές των ανέμων θα παραμείνουν στα 70 – 80 km/h.



Σταδιακή εξασθένηση των βόρειων ανέμων αναμένουμε από αργά το απόγευμα της Τετάρτης 20.07.2022 (19:00-20:00), οπότε και η ένταση τους αναμένεται να υποχωρήσει στα 4-5 μποφόρ.


Επισημαίνεται ότι από την αλληλεπίδραση του ανέμου με το έντονο ανάγλυφο της περιοχής, η ένταση των ανέμων αναμένεται να είναι τοπικά υψηλότερη.


Επιπροσθέτως, σημειώνεται ότι οι ισχυρές ριπές του ανέμου αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα κηλιδώσεων (έναρξη νέων εστιών, ανεξάρτητων από το κύριο μέτωπο), διευκολύνοντας την παραγωγή και μεταφορά καυτρών.


Αξιοποιώντας στοιχεία που δόθηκαν ελεύθερα κατά την ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και δορυφορικές παρατηρήσεις θερμών σημείων, οι επόμενες εικόνες συνοψίζουν την αναμενόμενη εξέλιξη της έντασης του ανέμου στα πλευρά (δυτικά και ανατολικά), την κεφαλή (νότια) και την ουρά (βόρεια) της πυρκαγιάς στην Πεντέλη.

➡️Το βίντεο της Πυροσβεστικής από την φωτιά  



12:38

➡️Φιλοξενία πολιτών που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην Πεντέλη

Δωρεάν προσωρινή φιλοξενία πολιτών που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην περιοχή της Πεντέλης έχει διασφαλιστεί, κατόπιν επικοινωνίας του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.


Οι πολίτες που δεν μπορούν να επιστρέψουν στις οικίες τους, μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (213 15 10 100) και, δηλώνοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση οικίας και ΑΔΤ), να λαμβάνουν σχετική καθοδήγηση.

11.47

➡️ Ποιο μέτωπο προκαλεί ανησυχία – Επιχειρούν όλα τα αεροσκάφη

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το μέτωπο που προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες είναι αυτό της Διώνης, καθώς οι φλόγες είναι στα όρια του αστικού ιστού και οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη να κρατήσουν ασφαλή τα σπίτια της περιοχής.


Το μέτωπο στο Νταού Πεντέλης έχει καλή εικόνα. Ήδη έχουν καεί σπίτια σε Ντράφι, Ανθούσα, Γέρακα και Διώνη.

11.35

➡️Μάχη σε Διώνη και Δασαμάρι

Συνεχώς βελτιούμενη είναι η κατάσταση με την φωτιά στην Πεντέλη σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής στη νεότερη ενημέρωση που έγινε λίγο μετά τις 11.


Το μεγάλο μέτωπο είναι σε Διώνη και Δασαμάρι και στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις.


Ένα μικρό μέτωπο υπάρχει δυτικά στο Ντράφι και διάσπαρτες εστίες στην Ανθούσα.


Η κατάσταση στην βορειοανατολική πλευρά της πυρκαγιάς βελτιώνεται και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.


Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής επιβεβαίωσε την αυτοκτονία του 84χρονου ο οποίος δεν άντεξε να βλέπει το σπίτι του στην Ανθούσα να καίγεται για 3η φορά.


Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής 485 πυροσβέστες, 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα.

10.35

Τρεις τραυματίες με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο Γεννηματάς

10.00


➡️Αποκαταστάθηκε η διαρροή φυσικού αερίου στο λόφο Έντισον 

09:48

➡️Κανονικά η κυκλοφορία στην Πεντέλης και στην Αττική Οδό προς Ελευσίνα και αεροδρόμιο

09:40

➡️Διακοπές ρεύματος

Στο σημείο που είναι σε εξέλιξη η φωτιά εντοπίζονται αυτήν την ώρα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.


Επισημαίνεται ακόμη ότι τα συνεργεία των τεχνικών είναι σε αναμονή και μόλις επιτραπεί από την Πυροσβεστική θα κάνουν επιθεώρηση του δικτύου.


Η βλάβη εντοπίζεται σε μια γραμμή Μέσης Τάσης που τροφοδοτεί τμήμα της Παλλήνης και της Πεντέλης.


Χωρίς προβλήματα λειτουργεί εξάλλου το δίκτυο Υψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ. 


07.30

➡️Άνοιξε η Αττική Οδός

Ανοιχτό το ρεύμα προς Αεροδρόμιο.

Κλειστές οι έξοδοι Ανθούσας και Μαραθώνος στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.

Παραμένει κλειστό το ρεύμα προς Ελευσίνα από κόμβο Μαραθώνος έως τον κόμβο Πεντέλης.

Από Αεροδρόμιο προς Ελευσίνα τελευταία έξοδος προς Περιφ. Υμηττού.

➡️Τρεις πυροσβέστες και πέντε πολίτες στο νοσοκομείο με αναπνευστικά και εγκαύματα

07.00

➡️Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στα μέτωπα της φωτιάς που ξεκίνησε από το Νταού Πεντέλης και εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των θυελλωδών ανέμων σε Ντράφι, Διώνη, Ανθούσα, Γέρακα και Λόφο Παλλήνης. Τα μηνύματα για εκκένωση περιοχών από το 112 ήταν απανωτά. Με το πρώτο φως της ημέρας στις 6:00 σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα, τα οποία θα δώσουν την καταλυτική μάχη για τον περιορισμό του πύρινου ολέθρου. Συγκεκριμένα πετούν 2 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα.


➡️Οι άνεμοι κατά τη διάρκεια της νύχτας έφτασε τα 80 χιλιόμετρα την ώρα, με τον αέρα να αλλάξει συνεχώς την πορεία της φωτιάς!


Έχουν γίνει 600 απομακρύνσεις είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.


Πάνω από 540 πυροσβέστες δίνουν μ άχη.

➡️Ανεξέλεγκτα καίει η φωτιά στην Πεντέλη, με δεκάδες διάσπαρτες εστίες, που ενισχύονται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.



Από τις 7 το απόγευμα, άρχισαν να εκκενώνονται σταδιακά το Ντράφι, η Ανθούσα, η Διώνη και το Δασαμάρι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html