Άλλαξε όνομα ο κορωνοϊός – Πώς θα λέγεται από σήμερα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Άλλαξε όνομα ο κορωνοϊός – Πώς θα λέγεται από σήμερα

στις   7:06 μ.μ.  |  Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020



Άλλαξε όνομα ο κορωνοϊός – Πώς θα λέγεται από σήμερα

Όσο ο αριθμός των θυμάτων του φονικού κορωνοϊού ανεβαίνει, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), με ανακοίνωση του την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου άλλαξε το όνομα του ιού, για να αποδώσει τη σοβαρότητα του.



Έτσι, επιλέχθηκε η τυπική ονομασία “Covid-19“.

“Τώρα έχουμε ένα όνομα για την ασθένεια και είναι το Covid-19”, δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τεντρός Αντχανόμ σε δημοσιογράφους στη Γενεύη, σύμφωνα με το AFP.

Όπως εξήγησε, το “co” αντανακλά στο “corona” (κορώνα), το “vi” στο “virus” (ιός) και το “d” στο “disease” (ασθένεια).

Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι από την επιδημία του ιού, ανεξαρτήτως του πώς τον ονομάζουν οι Αρχές ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει κίνδυνο πανδημίας.

Προχωρά το εμβόλιο

Περίπου 400 επιστήμονες απ’ όλον τον κόσμο συμμετέχουν από σήμερα στη διήμερη συνάντηση, υπό την αιγίδα του ΠΟΥ, με στόχο την εντατικοποίηση της μάχης εναντίον της ασθένειας αυτής.

Ο Τέντρος προειδοποίησε ότι το πρώτο εμβόλιο για την καταπολέμηση του Covid-19 ενδέχεται να είναι έτοιμο σε 18 μήνες. “Για αυτό πρέπει να κάνουμε τα πάντα σήμερα, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα όπλα για να αντιμετωπίσουμε τον ιό”, πρόσθεσε κατά την καθημερινή πλέον ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη.

Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ απηύθυνε έκκληση σε όλον τον κόσμο να ενώσει τις προσπάθειές του ώστε να αποφευχθούν “και άλλα κρούσματα και πολύ υψηλότερο κόστος”. Εκτίμησε ωστόσο ότι “υπάρχει μια ρεαλιστική πιθανότητα να σταματήσουμε” την εξάπλωση του νέου ιού.

“Ζητούμε από τις χώρες να είναι όσο πιο επιθετικές γίνεται, ακολουθούμε μια στρατηγική περιορισμού. Αν ο κόσμος δεν θέλει να ξυπνήσει και να θεωρήσει τον ιό ως τον δημόσιο εχθρό υπ’ αριθμόν 1, δεν νομίζω ότι θα μάθουμε από τα μαθήματά μας”, προειδοποίησε.
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html