Το περίεργο φετινό ραντεβού της ΔΕΘ « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Το περίεργο φετινό ραντεβού της ΔΕΘ

Κατηγορία Πολιτική στις   3:00 μ.μ.  |  Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Το περίεργο φετινό ραντεβού της ΔΕΘ
Λίγες μέρες απομένουν ως τη ΔΕΘ, αλλά το φετινό ραντεβού έχει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αν και επισήμως ισοδυναμεί όπως πάντα με την έναρξη της νέας πολιτικής σεζόν, οι εκλογές του Ιουλίου και ο βραχύς βίος της νέας κυβέρνησης δημιουργούν νέα δεδομένα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θ’ ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη με δύο στόχους: ο ένας είναι να κάνει τον απολογισμό των δύο μηνών της κυβέρνησής του, αφού η ομιλία του στη ΔΕΘ θα συμπέσει ακριβώς με το κλείσιμο δύο μηνών από τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ο δεύτερος είναι να περιγράψει πράγματι τα επόμενα βήματά του και να προχωρήσει σε εξαγγελίες, αν και το «καλάθι» του δείχνει να είναι συγκεκριμένο και από πριν γνωστό.

Ως προς τον απολογισμό των δύο μηνών, δεν μπορεί παρά να είναι θετικός. Η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα σε αρκετά ζητήματα και ιδιαίτερα στο νομοθετικό έργο ήταν «σαν έτοιμη από καιρό», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασχολήθηκε προσωπικά με ζητήματα της καθημερινότητας και σε κάποια από αυτά έφερε λύσεις. Όχι διότι έχει… μαγικό ραβδάκι, αλλά πολύ απλά γιατί ασχολήθηκε, όταν οι προκάτοχοί του έβαζαν απλώς τα προβλήματα κάτω από το χαλί ή απαξιούσαν για ζητήματα που δεν είναι «υψηλή πολιτική».

Όμως, τα δύσκολα για την κυβέρνηση είναι μπροστά της. Ο «μήνας του μέλιτος» τελειώνει και η αποτελεσματικότητα θα είναι εφεξής το ζητούμενο ακόμη και σε δύσκολα πεδία εφαρμογής, όπως αυτό του νόμου για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Η οικονομία, επίσης, θα πρέπει να έχει αποτελέσματα για να υλοποιηθεί το σχέδιο της ΝΔ και να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Ενώ στο πεδίο των θεσμικών αλλαγών υπάρχουν τόσο η συνταγματική αναθεώρηση όσο και η αλλαγή του εκλογικού νόμου – συμπεριλαμβανομένης της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού που θα έρθει σε ξεχωριστό νομοσχέδιο.

Υπό αυτό το πρίσμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ ν’ αναζητεί ακόμη τα πατήματά του και να μην έχει συνέλθει από την εκλογική ήττα ίσως η φετινή ΔΕΘ να έχει πράγματι πιο πολύ ενδιαφέρον για την αξιωματική αντιπολίτευση. Για τον Αλέξη Τσίπρα και όσα θα πει σχετικά με τον τρόπο που θ’ ασκήσει αντιπολίτευση εφεξής ο ΣΥΡΙΖΑ και τον τρόπο με τον οποίο θα ξεδιπλωθεί γενικότερα το πολιτικό παιχνίδι. Ή για το πώς φαντάζεται την «επανίδρυση» του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσα θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι λίγο-πολύ αναμενόμενα, κυρίως όσο εξακολουθεί να είναι κυρίαρχος και να έχει στα χέρια του προς εξαργύρωση το πολιτικό κεφάλαιο που του έδωσαν οι εκλογές της 7ης Μαΐου. Επειδή, όμως, και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης έκανε την έκπληξη με την άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ, ας περιμένουμε πρώτα να δούμε τι θ’ ακούσουμε το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου και μετά… έχει ο θεός.

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html